SĂ PUTEM ŢINE PIEPT

Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor Diavolului. (Efeseni 6:11) Valoarea și autenticitatea bisericii rămășiţei sunt direct proporţionale cu numărul de creștini autentici care o formează. A fost o vreme când subiectul acesta putea fi abordat numai sub aspect teoretic, dar situaţia s-a schimbat.

Am ajuns acum în momentul în care biserica adevărată a lui Dumnezeu reprezintă singurul grup de creștini care, în primul rând, cunosc tot adevărul în baza căruia se va face judecata și care, în al doilea rând, au ieșit din starea de indiferenţă spirituală și dau mărturie despre faptul că Hristos este Domn peste întreaga lor viaţă.

Este necesar să ne hotărâm dacă ne vom lăsa cuprinși de spiritul laodiceean sau dacă vom considera că acum este ocazia cea mai bună de a da dovadă de cel mai înalt devotament faţă de Domnul Hristos. Biserica rămășiţei există pentru a demonstra lumii și universului că scopul suprem al lui Dumnezeu este împlinit în poporul Său. În această lume aproape complet secularizată, e nevoie de creștinul acela care îi poate conduce pe ceilalţi la o loialitate deosebită faţă de Dumnezeu, care le poate oferi oamenilor credinţa lui Isus, o viaţă nepătată de patimi josnice și degradante, o minte curată și o viaţă echilibrată.

Unii cred că viaţa de copil al lui Dumnezeu ar trebui să fie tihnită, dar nu este deloc așa. Ultima provocare pe care ne-o adresează Dumnezeu este să ne punem la lucru toate capacităţile noastre spre a-i încuraja pe alţii să stea de partea adevărului. Nu este simplu să fii adventist de ziua a șaptea.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA i-a înrolat în ar- mată pe mulţi dintre tinerii noștri, luându-i de pe băncile școlii și trimiţându-i pe front. Unul dintre acești tineri a participat la ora mea de religie, și-a predat inima Domnului Hristos și și-a dedicat viaţa slujirii Sale. Când a ajuns pe front, a rămas neclintit în faţa unor ispite inimaginabil de grele. Mai târziu, când s-a întors să-și continue studiile, mi-a făcut următoarea mărturisire: „În plutonul din care făceam parte, nu au fost decât trei soldaţi care au rămas credincioși lui Hristos și standardelor morale înalte. Unul dintre ei am fost eu. Datorită dumneavoastră, Isus a devenit o realitate pentru mine. Vă mulţumesc!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.