UN ISUS REAL

Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii, şi chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta. (2 Corinteni 5:16) Apostolul Pavel nu L-a văzut niciodată pe Domnul Isus în trup în timpul vieţii Sale pe pământ. Se pare că în timpurile acelea creștinii puneau mare preţ pe lucrul acesta. Fiecare se lăuda că L-a cunoscut pe Hristos. Cunoașterea aceasta consta din informaţii despre locul nașterii, etnia, poziţia, viaţa și moartea Sa și despre înfăţișarea Sa în trup omenesc. Cunoașterea pe care o poseda Pavel era însă în principal de natură spirituală; Hristos era pentru el viu, era Cel care locuia în inima lui.

„Ce mult mi-aș dori să-L pot vedea pe Isus acum, în carne și oase!” își spun unii. „Ce mult mi-aș dori să Îl văd vindecând bolnavii și înviind morţii! Cât de bine ar fi să-L pot prinde de mână și să Îl aud spunându-mi: «Păcatele îți sunt iertate. Du-te în pace»! Cât mi-aș dori să Îl aud spunând mării învolburate: «Taci! Fii liniștită!» și apoi să văd cum valurile se liniștesc! Lucrurile acestea mi-ar rămâne imprimate în memorie.”

Totuși, putem să Îl cunoaștem chiar dacă nu Îl vedem. Dacă am primit de la El iertarea de păcate, viaţa nouă în El, puterea transformatoare a dragostei Sale, nu avem motive de îndoială. El e cât se poate de real pentru noi. De regulă Îl ignorăm și Îl dăm uitării nu pentru că ne lasă memoria, căci, de altminteri, ne aducem aminte o mie și una de alte chestiuni care nu sunt atât de importante, precum o jignire sau o favoare care ni s-a făcut. Dar pe Dumnezeu Îl uităm. Nu ar trebui să ne fie greu să ne amintim ce înseamnă Isus Hristos pentru viaţa noastră.

Când ne confruntăm cu dificultăţi, harul Său ne este de ajuns. Cu toţii trebu- ie să trecem prin încercări. Ispitele nu se lasă așteptate prea mult. Poate că Dum- nezeu ne pune la încercare. Datoria noastră este să ne umplem mintea cu gânduri despre El. Acesta este antidotul pentru păcat. Sau pesemne că viaţa aceasta ni se pare atât de interesantă și de captivantă, încât nu mai simţim nevoia după El?

Dumnezeu nu ne-a dat să memorăm o listă cu texte sau un set de reguli, ci ne-a promis prezenţa Sa lângă noi: „Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi” (Ioan 14:18).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.