Reconsacrarea casei de rugăciune în orașul Edineț

IMG_4848 (Копировать)

Biserica Adventistă din or. Edineț a ajuns să sărbătorească nu doar un deceniu. Au trecut anii, s-au schimbat generațiile de credincioși, s-au schimbat chiar și pastorii bisericii. Astăzi inclusiv biserica arată diferit. La finele reconstrucției casei de rugăciune, membrii bisericii au meditat la reînnoirea legămintelor personale cu Dumnezeu. Cu această ocazie, la data de 18 octombrie, în casa de rugăciune a avut loc un serviciu deosebit de reconsacrare.

Solemnitatea acestui Sabat nu a fost pur și simplu o sărbătoare. În afara faptului că era ziua sfîntă, binecuvîntată de Dumnezeu, această zi a devenit un nou început pentru membrii bisericii și slujitorii ei. Prezența Divină a fost simțită pe parcursul întregului serviciu. Nu au încetat să răsune imnuri de laudă și rugăciuni de mulțumire la adresa lui Dumnezeu pentru drumul parcurs, pentru ajutorul la reconstruirea casei de rugăciune, care la finele etapei arată extraordinar inspirînd evlavie și un simțămint de prezență divină. Membrii bisericii au fost bucuroși să întîmpine mulți oaspeți, veniți din diferite comunități, pentru a lua parte la serviciul de sărbătoare. Cu un cuvînt de felicitare s-a adresat – Willy Sumagasay, Liderul Departamentului Încredere, oaspete din partea Conferinței Generale și Erika Puni, Liderul Departamentului Gestionarea Resurselor Conferința Generală. Oaspeții străini au apreciat înalt frumusețea casei de rugăciune și contribuția membrilor la reconstrucția locașului.  Ei și-au exprimat dorința, ca acest locaș să fie mereu plin de oameni, dar cel mai important – de locuitororii băștinași, care sunt ținta primordială a acestei case de rugăciuni. Cu cuvinte de felicitare și încurajare s-a adresat și liderul Departamentului Gestionarea Resurselor al DEA, Pavel Liberanskii, și Lev Bondarciuc. Liderul Bisericii Adventiste din R. Moldova Andrei Moldovanu de asemeni s-a adresat cu un cuvînt de felicitare față de cei prezenți și și-a exprimat speranța ca acest templu va rămîne credincios slujirii în această localitate. Momentul culminant al serviciului au fost clipele de consacrare a membrilor și a locașului, în clipele de rugăciune toți cei prezenți au făgăduit Domnului să folosească templul și pe ei înșiși pentru importantele instrucțiuni care ni le-a lăsat Domnul Hristos. În rugăciune slujitorii au cerut binecuvîntări deosebite pentru cei prezenți.

După sărbătoarea festivă  celebrarea a continuat. Slujitorii care au activat în timpuri diferite în această comunitatea s-au împărtășit cu experiența anilor trecuți. Și din nou și din nou răsunau felicitări și binecuvîntări Domnului pentru clipele frumoase și pentru frumosul templu.

Fie ca aceste clipe să fie un moment de cotitură pentru membrii bisericii care s-au reconsacrat Domnului, cît și pentru locuitorii  acestei localități, care credem că vor umple noul locaș, în care se poate veni atunci cînd inima se bucură și atunci cind ea plînge.

Departamentul Comunicaţii UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.