100 de ani de vestire a Evangheliei în satul Colicăuţi

1- 100 ani (Копировать)

„Pînă aici ne-a ajutat Dumnezeu…”

La data de 11 octombrie 2014 comunitatea din Colicăuţi a sărbătorit jubileul de 100 ani – o perioadă lungă şi binecuvîntată. Solia celor trei îngeri din Apocalipsa 14 a venit şi în această localitate în anul 1914. La sărbătoarea solemnă a fost amintită istoria prin care a trecut această biserică, prezentată de presbiterul local şi unii dintre pastori care au efectuat lucrarea pastorală în această perioadă. Fiecare din ei au povestit cum Dumnezeu i-a condus şi a binecuvîntat în lucrarea de vestire a Evangheliei veşnice. A luat parte la sărbătoare şi unul dintre conducătorii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Moldova,  Vasilii Garaşciuc. Ca oaspeţi invitaţi şi doriţi au fost prezenţi şi mulţi locuitori ai satului. Fraţii şi surorile din satul Sîngereii Noi au bucurat prin prezenţa lor, slăvind pe Dumnezeu prin cîntări de cor şi fanfară. Au mai răsunat şi alte cîntări şi poezii. Casa de rugăciune a comunităţii a fost neîncăpătoare pentru toţi doritorii.

Prezenţa lui Dumnezeu s-a simţit la această solemnă sărbătoare. Mulţumiri lui Dumnezeu pentru dragostea Sa, pentru jertfa de pe Golgota, pentru vestea Evangheliei adusă în satul Colicăuţi  cu 100 ani în urmă. La sfîrşitul acestei sărbători toţi fraţii, surorile şi oaspeţii au gustat din bucatele alese şi gustoase la o masă bogată, continuind părtăşia.

Sărbătoarea s-a sfîrşit, însă şi peste o sută de ani pentru membrii comunităţii din s. Colicăuţi rămîine valabilă  datorie încredinţată da Dumnul Isus scrisă pe sfintele pagini:

„Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul”. (Mat. 24:14)

Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin”. ( Mat. 28:19,20)

Jomiru Nina, Departamentul Comunicaţii, com. Colicăuţi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.