RUGĂCIUNEA LUI IAEBEŢ

„Iaebeţ a chemat pe Dumnezeul lui Israel şi a zis: «Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă!…» Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse.” (1 Cronici 4:10)

Dacă toată această aritmetică este adevărată şi dacă Dumnezeu este mare în salvarea păcătoşilor, atunci nu ar trebui ca şi fiii Săi, ca tine şi ca mine, să fim campioni în salvarea lor? Nu pentru aceasta ne-am înrolat în oastea Lui?

Bruce Wilkinson, cel care a scris megabestsellerul The Prayer of Jabez (Rugăciu­nea lui Iaebeţ), a scris şi o continuare: Beyond Jabez (Dincolo de Iaebeţ). Referindu-se la viziunea lui Ioan, în care cerul este plin de atâţia păcătoşi mântuiţi, încât nimeni nu i-ar putea număra, Wilkinson face un apel tulburător: „Dumnezeu ne-a arătat cum se sfârşeşte povestea – cu nenumăraţi oameni din toate naţiunile pământului strigând de bucurie pentru Dumnezeu (Apocalipsa 7:9,10). Câţi din toată mulţimea aceea se vor afla acolo datorită ţie? Care parte din visul lui Dumnezeu este legată de destinul tău?” (p. 108). Adevărul este că tu ai un destin, iar Dumnezeu are un vis pentru tine. Marele scop al vieţii este să ne aliniem destinele cu visul lui Dumnezeu. Indiferent de cariera pe care ne-am ales-o, indiferent de ocupaţia noastră, destinul nostru rămâne neschimbat. Wilkinson continuă: „Gândeşte-te doar ce impact ai putea avea asupra multor, multor vieţi, dacă te-ai ruga fierbinte şi cu credinţă pentru un teritoriu mai mare de la Dumnezeu, pentru Dumnezeu. Imaginează-ţi minunatul parteneriat divin care s-ar naşte din rugăciunea ta: Lasă-mă să fac mai mult pentru Tine! Cu puterile Sale infinite şi cu disponibilitatea ta deschisă, El poate face literalmente orice” (Ibidem). Crezi aceasta? Crezi că, dacă cei aleşi ar fi doritori şi disponibili, Dumnezeu ar putea răsturna lumea cu susul în jos în timpul unei singure generaţii?

Însă tu spui: „Ei, este doar un autor bine vândut, care umple o pagină de cuvin­te.” Atunci ia în considerare doar o frază din Hristos, Lumina lumii: „Nelimitată va fi eficienţa celui care, dând eul la o parte, dă prilej Duhului Sfânt să lucreze asupra inimii şi trăieşte o viaţă deplin consacrată lui Dumnezeu” (p. 250, 251). Crezi aceasta? Crezi suficient de mult încât să treci la fapte?

Atunci îţi propun să încheiem luna aceasta cu un simplu chestionar, din două întrebări, la care poţi răspunde prin „Da” sau „Nu”. 1. Prin harul lui Dumnezeu, doreşti să faci parte din mulţimea ce nu poate fi numărată a mântuiţilor din cer? 2. Prin harul lui Dumnezeu, doreşti să-L ajuţi să câştige noi suflete, care să facă parte din mulţimea aceea? Cum am putea răspunde „nu” unor asemenea întrebări? Atunci, prin harul jert­fei lui Dumnezeu, să ne încingem mijlocul şi să pornim în lucrare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.