„Colportorii – mîinile și picioarele Domnului” – tabăra de colportori în s. Bardar

IMG_4344_ (Копировать)

În perioada 23-28 septembrie 2014, în s. Badar s-a desfășurat tabăra colportorilor. Evenimentul a început cu un cuvînt de salutare din partea pastorului Gheorghe Zamostean, Liderul Departamentului Publicații a Uniunii din Moldova. Pastorul Victor Lotcă, secretarul Uniuniii din Moldova, în adresarea sa către cei prezenți a menționat cît de dificilă, dar în același timp nobilă este lucrarea de colportaj, tot el a făcut apel la participanții din tabără neîncetat să-I slujească Domnului, încrezîndu-se pe deplin în El.

Oaspetele taberei, Pavel Liberanskii, Liderul Departamentului Publicații a Diviziunii Euro- Asia, pe perioada taberei s-a aflat alături de participanți, povestindu-le de principiile evanghelismului prin literatură, oferind exemple concludente. Oaspetele din Argentina, Oleg Lotca, de asemeni s-a împărtășit cu experiența evangheliștilor prin literatură din alte țări, a oferit sfaturi practice, a susținut și încurajat colportorii.

Toate cunoștințele acumulate imediat au fost și aplicate practic. Pe perioada taberei au ieșit în satele din apropiere cu scopul de a răspindi literatură, toate rezultatele acumulate practic au întrecut toate așteptările.

Serviciul de vineri seara a fost consacrat sfintei cine. Despre darul dragostei și a iertării a predicat pastorul Andrei Moldovanu, Președintele Bisericii Adventiste din Rep. Moldova. După obiceiul spălării picioarelor, colportorii în tăcere au meditat la moartea și învierea Salvatorului, servind din simbolurile sfinte.

Momentul culminant al taberei a fost ultimul serviciu din Sabat. După meditația spirituală pastorul Pavel Liberanskii a felicitat și a mulțumit tuturor colportorilor, care au slujit în diferite perioade de timp, dăruindu-le ca amintire insigne. Plus la toate a făcut apel tuturor celor care nu au experiență în acest domeniu, să guste din experiența de colportaj. În încheiere toți cei prezenți au rostit un jurămînt, promițînd să slujească Domnului și să se încreadă în El pe deplin.

După aceasta Pastorul Pavel Liberanskii împreună cu pastorii Victor Lotcă și Gheorghe Zamostean, au săvîrșit rugăciunea de consacrare, cerînd binecuvîntări deosebite pentru colportori în această dificilă lucrare.

Tabăra a luat sfîrșit, dar cu aceasta abia s-a dat startul lucrării de colportaj, inspirați și încurajați de experiențele și comuniunea cu noii prieteni ei vor continua să ducă în fiecare casă vestea bună a speranței.

Departamentul Comunicaţii UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.