Studiu suplimentar

Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, capitolul „Pe Muntele Măslinilor”, p. 627-636; Tragedia veacurilor, capitolul „Vestitorii dimineţii”, p. 299-316.„Îndată se arată la răsărit un nor mic, negru, cam cât o jumătate de palmă. Este norul care Îl înconjoară pe Mântuitorul şi care, din depărtare, pare învăluit în întuneric. Poporul lui Dumnezeu ştie că acesta este semnul Fiului omului. Într-o tăcere solemnă, îl privesc cum se apropie de pământ, devenind din ce în ce mai luminos şi mai glorios, până se face un nor mare, alb, având la bază o slavă asemănătoare unui foc mistuitor, iar deasupra, curcubeul legământului. Isus vine ca un cuceritor puternic. (…) Îngerii sfinţi, o mulţime mare, fără număr, Îl însoţesc pe drumul Său, cu imnuri de o frumuseţe cerească. Firmamentul pare plin de forme strălucitoare – «de zece mii de ori zece mii şi mii de mii». Nicio pană omenească nu poate descrie scena; nicio minte muritoare nu este în stare să-i înţeleagă splendoarea.” – Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 640, 641

Întrebări pentru discuţie

1. Deşi este important să credem că revenirea Domnului Isus este aproape, cum ne putem feri de pericolele fanatismului?

2. Meditează mai mult la ideea că revenirea Sa este foarte aproape din perspectivă personală, fiindcă putem fi chemaţi oricând la odihnă. Ce decizii poţi lua chiar acum pentru a fi pregătit în orice moment?

3. Ce le poţi spune acelora care iau în derâdere faptul că Domnul Isus va reveni? Înainte să dai un răspuns, încearcă să te pui în locul lor şi să priveşti lucrurile din perspectiva lor. Încearcă să le înţelegi bine argumentele şi apoi gândeşte-te cum îi poţi aborda.

4. Ce părere ai despre ideea că noi, ca oameni, putem grăbi sau întârzia revenirea Domnului? Care sunt argumentele pro şi contra?

5. Dacă ai şti că Domnul Isus ar veni săptămâna viitoare, ce schimbări ai face în viaţa ta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.