O călătorie pe Planeta Copilăriei

10387713_721277701277267_7944093922323591245_n (Копировать)
Tabăra pentru copiii 2014

Aţi fost  vre-o dată tentaţi să opriţi timpul în loc, pentru a savura cît de mult posibil  momente speciale din viaţă ?! Aceasta  a fost dorinţa celor 90 de copiii care timp de 7 zile au gustat frumuseţea unei copilării adevărate în tabăra pentru  copii desfăşurată sub genericul ,,Fii 100% tu” organizată de ADRA Moldova. Săptămîna din 22-29 iulie a anului 2014 a fost una binecuvîntată cu timp frumos, cu oameni buni, şi cu copii dornici de a se bucura de viaţă în incinta taberei de odihnă ,,Privighetoarea” din localitatea Bobeica, r. Hînceşti.

Tabăra includea un program deosebit, bine organizat pentru fiecare zi. Acesta presupunea activităţi distractive unde copiii se degajau de toate grijile, comunicau şi îşi făceau prieteni noi,  atelierele destul de originale printre care foto pe lemn, arsul în lemn, coafuri, mâini dibace etc. prin care copiii îşi dezvoltau spiritul de îndemînare şi dibăcie. Jocurile cu toată tabăra şi programele de seară încheiate cu micile gustări dulci, erau punctele culminante a fiecărei zile. Era greu să observi vre-un copil plimbîndu-se prin tabără în timpul atelierelor, sau stînd în căsuţe în timpul jocurilor, aceştea arătîndu-se dispuşi şi curioşi de a participa la fiecare activitate organizată special pentru ei.  Serile erau frumos completate de comuniunile petrecute de instructori în grupele lor. Atunci  cînd copiilor le rămînea energie doar pentru a asculta în linişte o istorioară înainte de somn, aceştea aveau parte de cele mai sacre momente, cînd îşi puteau împărtăşi impresiile zilei, visele, aspiraţiile sau de multe ori istoriile de viaţă, astfel creînd o prietenie strînsă între membrii grupei.

Copii care ştiu să zîmbească chiar dacă viaţa nu le dă prea multe motive, care ştiu să preţuiasca clipele cînd cineva le acordă cea mai mică  atenţie,  copii capabili să observe de departe bunătatea unui om, pentru-că de cele mai multe ori cerşesc dragostea, copii cu care viaţa nu a fost atît de binevoitoare, aceştea merită să ştie că au valoare, că pot face mai mult de cît cred ei, că au capacităţi şi talente pe care ar trebui să le dezvolte în ciuda aparenţelor crude. Îndemnată de acest scop, ADRA Moldova este gata să susţină şi în continuare astfel de proiecte, şi la fel aduce sincere mulţumiri tuturor colaboratorilor şi voluntarilor care sau implicat direct sau indirect în organizarea şi desfăşurarea acestui proiect.

Ana Moraru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.