Sărbătoarea Şcolii de Sabat în com. Floreşti

IMG_0446 (Копировать)

2 august 2014 este o zi de Sabat deosebită, de neuitat pentru comunitatea Floreşti. Tema tuturor serviciilor – „Şcoala de Sabat”.Membrii bisericii au fost foarte bucuroşi să primească oaspeţi şi vizitatori care au împărtăşit cu ei bucuria zilei de Sabat.

În această zi se înălţau rugăciuni deosebite de mulţumire şi laudă lui Dumnezeu pentru Şcoala de Sabat care este inima bisericii, care este originea unei surse de creştere spirituală şi sănătate, care aduce binecuvîntări membrilor bisericii pe parcursul multor ani.

În această zi generaţia tînără şi-a reamintit cum s-a născut Şcoala de Sabat, de ce a fost creată. Ce a fost în trecut, cum se dezvolta şi ce este în esenţa Şcoala de Sabat? Pentru ce este nevoie de ea, pentru ce studiem si pentru ce ne adunăm? Pentru ce strîngem mijloace în timpul ŞS şi unde sunt îndreptate aceste mijloace? – lucrurile acestea trebuie sa fie cunoscute tuturor…

La sărbătoarea au fost prezenţi următorii slujitori – Pavel Liberanski,  Anatolii Culico, Andrei Caminski, Grigorii Cocimari, Vasilii Andruseac.

Pastorul A.Culico, citind din Sfintele Scripturi, îndemna membrii să facă schimbări şi mari reforme în caracterul nostru prin studierea Bibliei.

Şi Şcoala de Sabat ne îndeamnă să studiem Sfînta Scriptură care schimbă inima şi mintea.

Pastorul şi conducătorul Departamentului ŞS a UBM, Andrei Caminski, a povestit despre istoria mondială a Şcolii de Sabat, despre pionerii şi conducătorii programului pe teritoriul SUA şi Europei. A fost interesantă şi prezentarea despre dezvoltarea spiritului de sacrificiu în cadrul ŞS, precum şi despre importantele proiecte realizate datorită darurilor Sabatului al 13-lea.

Pastorul V. Andruseac a povestit despre timpurile apariţiei ŞS la nordul Moldovei, despre primii slujitori, care au dezvoltat şc oala conform standardelor mondiale şi despre principalele personalităţi care au influenţat departamentul Şcolii de Sabat.

Pastorul Gr. Cocimari a povestit despre dezvoltarea Şcolii de Sabat în Moldova.

Pastorul şi conducătorul departamentului Publicaţii al DEA, P. Liberanski, a chemat membrii zilnic să studieze serios Biblia.

Şcoala de Sabat ne îndeamnă să gîndim, să studiem, să cercetăm. Şcoala de Sabat dezvoltă un obicei bun spiritual de a citi Biblia, de a ne forma gîndirea şi de a ne consolida în adevăr – este asemenea unei pompe care se mişcă, şi noi putem să ne aprofundăm în adevărul Sfintelor Scripturi.

Este minunat să studiem Biblia împreună, să primim această hrană şi să dăm altora ceea ce cunoaştem. ŞS lasă amprente doar atunci, cînd ne folosim de Sfintele Scripături. Misiunea Şcolii de Sabat este cea de a-i aduce pe oamenii la Hristos.

Ioan 5:39. «Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că Ón ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine».

Toate serviciile ale acestui sabat au fost însoţite de imnuri, fraţii şi surorile de toate vîrstele spuneau poezii, la fel a fost şi un program al copiilor – copiii spuneau poezii, au cîntat despre Şcoala de Sabat, Îi mulţumeau lui Dumnezeu pentru tot. Orele de prînz la fel au fost petrecute de toţi împreună la o masă pregătită de surori.

ŞCOALA DE SABAT  сeste sistemul de bază educaţional al Bisericii de Ziua a Şaptea. Majoritatea Adventiştilor de Ziua a Şaptea studiază doctrinele Bisericii în Şcoala de Sabat. Acest fapt face Şcoala de Sabat o instituţie de învăţămînt spirituală extrem de importanză, de aceea Şcoala de Sabat va rămîine o putere activă în Mişcarea Adventă.

Şcoala de Sabat este unul din mijloacele mari ale lui Dumnezeu pentru aducerea sufletelor la cunoaşterea adevărului. Şi fiecare, care este interesat de adevăr, trebuie să depună efort ca să contribuie la succesul ei.

Liubovi Verinciuc, dep. Comunicaţii, com. Floreşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.