Tehnologii în misiunea Bisericii – a doua întîlnire GAiN@ESD

IMG_6557 (Копировать)

A doua întîlnire anuală GAiN@ESD a avut loc în Chişinău, în perioada 4-6 iulie 2014. Timp de trei zile specialiştii cu experienţă şi începătorii au discutat utilizarea creativă a tehnologiilor în viaţa cotidiană şi în misiune.

Forumul asociatiei adventiste a utilizatorilor internetului a început cu un salut din partea directorului Departamentului Comunicaţii a Diviziunii Euro-Asia, Ivan Ostrovskii, şi a conducătorului Bisericii Adventiste din Moldova, Andrei Moldovanu. După meditaţie spirituală, Marian Maximciuc, directorul departamentului Internet-proiecte a Diviziunii Euro-Asia, a prezentat vorbitorii şi participanţii forumului, după ce toţi cei prezenţi au trecut la seminarele practice.

John Beckett, directorul Oficiul Software-ului Global şi Internetului din cadrul Conferinţei Generale, s-a împărtăşit cu cei prezenţi cu viziunea utilizării internetului în misiune, si la fel a explicat participanţilor multe detalii importante ale lucrului cu site-urile bisericilor.

Oaspetele din România, Răzvan Roşca, directorul general al Digital WOW, a arătat procesul creării şi modificării unui web-site, şi a răspuns la multe întrebări legate de partea tehnică a misiunii prin Internet.

Despre regulile creării materialelor informative a vorbit Maxim Balakliţki, oaspetele din Ucraina, conferenţiar universitar, catedra jurnalism a Universităţii de Stat din Harikov „Vasilii Karazin”. În seminarele prezentate Maxim a subliniat importanţa slujirii fiecărui membru de rînd al Bisericii.

«Reţelele de socializare sunt  o binecuvîntare», – la această concluzie au ajuns participanţii la forum împreună cu vorbitorul Serghei  Stepaniuc, pastorul, prezentatorul TV, managerul contact-centrului „Nadejda” (or. Kiev), care a dezvăluit secretele evanghelizării în reţele de socializare.

Iurii Kuzimenko, directorul Departamentului Comunicaţii a Uniunii din Ucraina, a fost responsabilul pentru fotografiile de calitate la forum. El nu doar a avut grijă de pozele calitative, ci şi a dat lecţii preţioase participanţilor despre procesul de creare a materialelor fotografice.

În programul întîlnirii a fost şi un seminar online – Alexandr Lisovskii, care nu a fost prezent la întîlnire, s-a împărtăşit cu participanţii cu informaţii importante referitor la diferite posibilităţi de utilizare a tehnologiilor în misiune.

Cele trei zile pline de seminare, discuţii şi lecţii practice au trecut pe neobservate – şi iată că a sosit momentul despărţirii cu oaspeţii şi participanţii. Însă nu vor rămîine neobservate eforturile depuse – acum, înarmaţi cu cunoştinţele şi abilităţile acumulate, putem să le aplicăm în practică!

Departamentul Comunicaţii UBM

Foto: Iurii Kuzimenko

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.