Întîlnirea cu Absolvenţii claselor Liceale 2014

809_8296_01.MP4_snapshot_00.05_[2014.06.24_11.10.42] (Копировать)
„Pînă aici Domnul ne-a ajutat.“ 1. Samuel 7:12

Suntem în perioada finisării ciclurilor educative, cînd tinerii absolvenţi  trec într-o nouă etapă a vieţii, care ulterior le determină statutul social, patrimoniu valoric, şi de ce nu, succesul în viaţă. Lăsîndu-se provocaţi de această idee, la data de 21 iunie 2014, Departamentul Educaţiei UBM din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a organizat evenimentul ,,Întîlnirea cu Absolvenţii 2014” pentru toţi absolvenţii liceeni AZŞ din R. Moldova. Întîlnirea s-a desfăşurat sub genericul ,,Ucenic 4ever- În drum spre excelenţă”, demonstrînd astfel tinerilor că şcoala nu se termină odată cu finisarea liceului sau a facultăţii, că Dumnezeu ne-a lăsat lecţii de învăţat în fiecare lucru creat de El  pe tot parcursul vieţii, pentru că şcoala Cerului nu are absolvenţi, ci doar ucenici.

Atît entuziasmul cît şi curiozitatea despre ce va urma,  puteau  fi citite în ochii a celor peste 50 de absolvenţi ai liceului, prezenţi la eveniment. Spiritul de sărbătoare s-a menţinut pe tot parcursul zilei datorită muzicii de calitate oferite de ansamblul instrumental şi soliştii invitaţi.

Partea solemnă a evenimentului a fost încununată de rugăciunea de binecuvîntare prin care absolvenţii au fost încredinţaţi  în mîinile puternice ale Domnului, iar prezenţa Duhului Sfînt a coborît în locaşul de închinare.

Importanţa evenimentului a fost confirmată şi prin participarea invitaţilor.  România a fost prezentată de Emanuel Adin Sălăgean, ITA, Cernica, precum şi de pastorul Dănuţ Obăgeanu, Boris Protasevici a fost invitat din Academia din Zaokski, Rusia, iar oaspetele din Institutul Umanitar din  Ucraina a fost Iaroslav Noşin. Dînşii au venit cu activităţi interactive pregătite special pentru tinerii absolvenţi.  Informaţia oferită de aceştia, atît prin intermediul prezentărilor video, cît şi prin workshop-urile pe care le-au susţinut, au avut drept scop încurajarea tinerilor de a beneficia în viitor de o educaţie de calitate, prestată de instituţiile de învăţămînt adventiste, precum şi de a transmite acele valori şi principii corecte de viaţă, care stau la baza formării unei personalităţi de succes, dar cel mai important la baza formării unui caracter demn pentru Împărăţia lui Dumnezeu.

Odată cu apusul soarelui, absolvenţii împreună cu oaspeţii şi organizatorii au plecat în natură, unde a început partea interactivă a sărbătorii. Acolo aceştia au avut posibilitatea de a se cunoaşte mai bine, de a-şi povesti experienţele şi istoriile amuzante de pe parcursul anilor de liceu, în jurul unei mese de sărbătoare. Fiecare absolvent a fost desemnat cu o Diplomă de excelenţă din partea Bisericii pentru nobila cauză creştină pe care au promovat-o pe parcursul a 12 ani printre colegi şi profesori, fiind devotaţi principiilor adventiste.

Noaptea a întîlnit absolvenţii cu o mulţime de activităţi interesante. Rugul a fost elementul care i-a strîns pe toţi în jurul lui încălzind atît absolvenţii cît şi atmosfera. Traseul spiritual de noapte prin momentele sale de devoţiune exprimate prin rugăciuni, au fost probabil cele mai favorabile clipe pentru meditaţie, prin care tinerii au încercat să-şi manifeste recunoştinţa faţă de Cel care i-a ajutat să ajungă pînă aici. Jocurile interactive au fost şi ele binevenite trezind pe feţele tuturor numai zîmbete.

Un ,,Drum Bun” în viaţă le-au urat absolvenţilor şi zorile dimineţii, care au fost întîlnite cu bucurie şi cu speranţa tinerilor că Dumnezeu îi va conduce pe drumul vieţii şi mai departe, oferindu-le un viitor luminos.

Absolvenţii s-au arătat a fi încîntaţi de organizarea acestei întîlniri ,,Mă aşteptam la o sărbătoare drăguţă, însă s-a dovedit a fi o serbare, într-adevăr, consacrată anume nouă. Frumos s-a combinat comicul cu eleganţa unui bal de absolvire pe care nu cred să-l uit, îndeosebi traseul de la ora 3 dimineaţa.”(Cobîleanschi Ana, absolventă.)

Mulţumiri fie aduse Domnului pentru realizarea acestui eveniment, şi sperăm că nici un absolvent nu a plecat acasă fără cel mai important mesaj pe care a vrut să-l transmită biserica, acela că Dumnezeu îi iubeşte, şi Bisericii îi pasă de viitorul fiecărui copil al ei!

Ana Moraru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.