O familie fericită – e posibil! – Congresul familiilor în s. Bardar

IMG_3277 (Копировать)

O familie fericită – e posibil! – la această concluzie au ajuns participanţii congresului familial care a avut loc în perioada 29-31 mai 2014 în s. Bardar. Departamentul Slujirii Familiei UBM în persoana lui Galina şi Vasilii Garaşciuc a organizat acest eveniment pentru a discuta întrebările şi problemele cu care se confruntă familiile contemporane, pentru a propune diferite căi de soluţionare a conflictelor familiale, şi pentru a împrospăta în memorie metodele atît de simple de consolidare a valorilor familiale.

Congresul familiilor a fost un eveniment deloc formal – chiar şi serviciile de Sabat s-au desfăşurat într-o ambianţă de gingaşie şi părtăşie între prieteni. Lumina moale a lumînărilor, decorul frumos al sălii, foşnetul lin al frunzelor – vrei- nu vrei îţi aduci aminte de cele mai emoţionante clipe ale vieţii, petrecute împreuna cu soţul sau soţia.

Oaspeţii congresului au fost Axenia şi Pavel Liberanski, care la fel au contribuit la desfăşurarea congresului. Împreună cu ei participanţii discutau situaţiile din viaţa de zi cu zi a familiilor, îşi împărtăşeau experienţele, adresau întrebări şi analizau diferite metode de consolidare a relaţiilor familiale.

Unul din momentele solemne ale congresului a fost binecuvîntarea familiilor, care au dat jurămîntul de credincioşie nefiindparte a Bisericii Advente. Pastorul Pavel Liberanski a rostit o rugăciune specială pentru „tinerii căsătoriţi”, mulţi dintre care deja au trăit mulţi ani în căsătorie, cerînd binecuvîntări din plin petru cupluri.

S-a finisat evenimentul cu consacrarea familiilor, participanţilor la congres. Conducătorul Bisericii Adventiste din Republica Moldova, Andrei Moldovanu, care a iniţiat ceremonia solemnă de consacrare, a îndemnat familiile să reînnoiască jurămîntele de căsătorie şi să se consacre în întregime lui Dumnezeu, deoarece o familie poate fi pe deplin fericită doar cu El.

Departamentul Slujirii Familiei UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.