Înmormîntarea ţigării

IMG_2866 (Копировать)
La data de 31 mai în or. Tiraspol a avut loc o acţie nemaiauzită pînă acum – „Înmormîntarea ţigării”.Organizaţia obştească „Ecologia sufletului şi a corpului” a iniţiat desfăşurarea unei acţii deosebite cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Fumatului.

Pe un fundal  solemn al orchestrei procesiunea a început de la bulevardul Gagarin pînă la piaţa Centrală a oraşului, monumentul lui Suvorov.

Mai mult de 200 de persoane, nu doar organizatorii ci şi cei care s-au alăturat procesiunii în timpul acţiei, au invitat societatea să atragă atenţia la consecinţele distrugătoare la care duce acest drog periculos dar legal.

Adventiştii de ziua a şaptea care promovează activ stilul sănătos de viaţă nu puteau rămîine indiferenţi faţă de acest proiect şi la fel au susţinut acţia „Înmormîntarea ţigării”.

Cîteva persoane au schimbat ţigările pe bomboane, mulţi au mulţumit pentru desfăşurarea acestei acţii, au fost şi acei care au rămas miraţi de această formă a protestului împotriva obiceiului nociv care ucide milioane de oameni.

Procesiunea s-a finisat în piaţa Suvorov. Pastorul Roman Kisacov a vorbit celor prezenţi chemînd societatea, organizaţiile obşteşti şi administraţia oraşului să contribuie la promovarea antifumatului şi să stea de partea celor care devin victime ale fumatului pasiv.

După adresarea pastorului au urmat momentele culminative ale acţiei, cînd sub aplauze şi acorduri solemne ale orchestrei sicriul cu ţigara şi-a urmat ultimul drum într-un dric special aranjat.

Departamentul Comunicaţii, or. Tiraspol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.