Moldova este chemată la o slujire activă

IMG_9996 (Копировать)

Un șir de congrese misionare a avut loc în Moldova. Startul a fost la data de 12 aprilie în comunitatea ”Efes”, or. Chișinău. La serviciul dedicat misiunii orașelor mari s-au adunat reprezentanții comitetelor precum și membrii de rînd nu doar din bisericile capitalei, ci și din tot cîmpul Centru al Moldovei.Oaspeții întîlnirii au fost Victor Cozacov, directorul departamentului evangelismului public al Diviziunii Euro-Asia, și Dmitrii Zubcov, conducatorul departamentului Misiunii Advente a Uniunii din Ucraina, coordonatorul proiectului ”Kiev – orașul speranței”. După o deschidere solemnă însoțită de piesele muzicale în interpretarea corului ”Înger Alb” și a corului comunității locale cuvîntul a luat Victor Cozacov. În adresarea sa el a prezentat strategia misiunii orașelor mari, aducînd exemple concrete ale misiunii în New York, Moscova, Kiev și alte orașe. Subliniind încă odată importanța și necesitatea unei slujiri active în ultimul timp al istoriei umane, încurajind și impresionînd pe cei prezenți prin experiențele misionare ale orașelor mari, el i-a îndemnat pe participanții congresului să nu piardă nicio clipa din timpul prețos și să acționeze, consacrînd în slujirea Domnului și celor apropiați toate talentele și resursele posibile.

A continuat întîlnirea Dmitrii Zubcov, prezentînd un plan concret al misiunii pentru orașul Kiev. Strategia evanghelizării capitalei ucrainene a constat în pregătirea și implicarea misionarilor și a membrilor de rînd în diferite moduri de slujire, precum evangelismul prin literatură, slujirea medico-misionară și altele. Participanții la congres au avut posibilitatea de a urmări interrelația între diferite tipuri ale slujirii pe exemplul orașului Kiev, precum și a aprecia eficiența lor pentru capitala Moldovei.

Însă dincolo de strategia evanghelizării orașelor mari, din care face parte și orașul Chișinău, accentul a fost pus pe necesitatea reînviorării și transformării membrilor și a bisericilor în întregime. În acest context participanții congresului  înlțau rugăciunile fierbinți pentru revărsarea Duhului Sfînt.

Întîlnirea s-a încheiat cu un îndemn la slujire, și rugăciune de consacrare a slujitorilor, misionarilor și membrilor de rînd, rostită de conducătorul Bisericii AZȘ din Moldova, Andrei Moldovanu.

Asemenea congrese au avut loc și în următoarele două zile la nordul și sudul Moldovei, în or. Bălți Cahul, și în or. Tiraspol.

Departamentul Comunicații UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.