City Mission III PROJECT - Tineretul Bisericii Adventiste lucrează pentru Împărăția lui Dumnezeu

1 (48) (Копировать)

Dumnezeu este la cârma Bisericii Sale. Și cunosc acest lucru în mod special aceia care lucrează pentru alții. Exeriențele tinerilor AZȘ din orașul Bălți și Telenești vorbesc despre aceast fapt. Interesul sporit pentru vestirea Evangheliei în mod practic, prin slujirea celor aflați în nevoi, prin cântec și rugăciune pentru cei deznădăjduiți și alți oameni cu problemele  lor fac ca Împărăția lui Dumnezeu să fie dorită. Cum spunea în predica de consacrare a tinerilor, fratele Anatol Tănase, ”oamenii sunt în topul listei în Împărăția Cerurilor”.

Acest proiect a fost instituit de Isus, și El este acela care merită toată onoarea. Prin cuvintele adresate apostolilor, să meargă și să predice Evanghelia, începând din orașele lor, 30 de tineri aflați în slujire o săptămână întreagă au fost o binecuvântare pentru mai mult de 700 de oameni. Și acești beneficiari nu au gustat din lucruri simple ci din binecuvântările Împărăției Lui. De ce? Pentru că acestor oameni li s-a predicat Evanghelia prin hrană, rugăciune, ziare, zâmbet, cântec, cuvinte calde, grijă și iubire.

Totuși, ce a fost și cum a fost, vă descriem în câteva cuvinte.

Deci, echipele care s-au format, trebuia să găsească mesaje ascunse în diverse locuri din oraș, și treptat aflau despre detaliile misiunii lor. Prima zi, a fost ziua în care tinerii au oferit ziare Comoara Ascunsă, cărți și au organizat un sondaj de opinii. Următoarea zi a fost una deosebită, datorită faptului că persoanele  social vulnerabile, oameni ai străzii, au fost hrăniți. Cea de-a treia zi a constat în scrierea unei scrisori persoanelor cu care demult nu au comunicat, sau care trec prin încercări. În cea de-a patra zi, acești tineri au vizitat casele de bătrâni, oameni în etate care s-au bucurat de o masă frumoasă și de un concert muzical. Cea de-a cincea zi a fost ziua promovării stilului sănătos de viață. Tineretul a organizat o mini-campanie anti-fumat, au oferit bomboane vegetariene în schimbul țigărilor, iar la final, au vizitat restaurantele orașului și au oferit cărți despre alimentație și recete vegetariene administratorilor acestor localuri. Ziua a șasea a fost o zi de pregătire pentru cea de-a 7-a zi, Sabatul. În Sabat dimineața, tinerii au fost responsabili de toate serviciile divine. Ei au fost diaconul, corul, pastorul, și chiar prezbiterul bisericii. Misiunea poriectului dat a fost astfel finalizată cu slujirea în Biserică. Prin toate aceste activități, tinerii au dat dovadă că pot fi acolo unde este nevoie. Alături de credincioși, susținând pe cei descurajați, cântând cu cei obosiți, suferind împreună cu cei încercați.

Dacă mai există ceva de făcut, acest lucru este consacrarea. Isus a zis: ”Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze” (Matei 16:24). Și asta înseamnă zi de zi, clipă de clipă. Să mergem după Isus. Astăzi, El dorește să servim celor din marile orașe. Nu în zadar, chiar și Conferința Generală, și Diviziunea din care facem parte, a considerat prioritar această chemare- evanghelizarea orașelor mari. Dumnezeu să ne binecuvânteze.

Arteom Florea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.