Suie-te pe munte!

IMG_6431 (Копировать)

Prima jumătate a  zilei de  15 martie a fost pentru ”Sion” o sâmbătă  binecuvântată prin prezența tinerilor din  comunitatea ”Adelaida”. Ei au venit însoțiți de pastorul Iulian Romașcu și familia dumnealui,   sala  devenind brusc neîncăpătoare, lucru care ne-a bucurat nespus.  O atmosferă benefică de fraternitate și închinare comună a fost percepută de fiecare chiar  dis-de-dimineață, la ora  de rugăciune. Am fost îndemnați să medităm asupra unei nevoi stringente  de comportament – amabilitatea îmbinată cu gingășia – scoase în evidență de Autorul Bibliei în 1Tesaloniceni 2:7, Romani 12:1, 10 – și prezentate  cu multă căldură de Andrei Vilijinschi, care ne-a îndemnat  să ne imaginăm cum ar  fi să ne raportăm la semeni  fiind doar amabili sau numai gingași.

Copilașii  au putut să se pună în locul unor iepurași ce-l respingeau ca prieten pe arici pentru că e… țepos. Și-au dat seama  cât de mult  valorează un prieten adevărat când   au  fost atacați de  un câine  mare și ariciul le-a  venit în  ajutor.

A urmat prezentarea  spirituală  ”Suie-te pe munte!” pe parcursul  căreia  am  avut posibilitatea  să-L înțelegem  mai bine  pe Dumnezeu prin evocarea unor repere biblice. Domnul folosește imaginea  și existența fizică a  muntelui ca  să ne ofere lecțiile  vieții  spirituale. Tinerii din ”Adelaida” împreună cu pastorul Iulian Romașcu,  ne-au convins cât de important  este  să privim de jos în  sus, spre El,  spre noi  culmi personale, să fim mereu în  urcuș și nu în coborâre. În acest sens  de  un real  folos ne-a  fost  aducerea  aminte  a istoriilor biblice pe munte –  cea  a lui Avraam și a  fiului  său Isaac , a lui Ilie,  a Predicii de  pe Muntele Fericirilor, a lui Petru, Iacov și Ioan, dar și a lui Samson. În  concluzie, realitatea că Dumnezeu alege pentru  fiecare  dintre noi un munte pe  care trebuie  să-l urcăm, dacă  dorim  din  toată inima  să ne întâlnim cu El, este  copleșitoare și înălțătoare totodată. Lui Simon din Cirene nu i-a fost ușor  să urce, împreună cu Isus, dealul Golgotei, nici nu planificase  așa  ceva, însă acest eveniment i-a  transformat radical  viața. Nu e ușor să urci muntele propriu, mai având și povara crucii personale în spate! Dar se merită. Atât pentru  viața  aceasta, cât și pentru cea  viitoare, împreună  cu Isus!

În după amiaza  zilei  am trăit  bucuria  să fim  martorii unui botez. Familia bisericii noastre l-a primit  cu brațele deschise în  sânul său pe fratele Victor Donos.

Maria Cioaric, com. „Sion”, Chişinău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.