Declarația Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Diviziunea Euro-Asia

Noi, liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în țările CSI, bazîndu-ne pe Scriptură și în conformitate cu învățăturile sociale ale Bisericii Adventiste din întreaga lume, declarăm:Adventiștii de Ziua a Șaptea sprijină principiul de separare a Bisericii de stat (Mat.22:21). Biserica AZȘ nu susține nicio  încercare a organizațiilor religioase de a-și asuma vreo funcție de stat și de a folosi tehnici de constrîngere folosite de către autoritatea publică, pentru atingerea binelui personal sau comun.

Biserica are menirea de a face cunoscute pe pămînt principiile Împărăției Cerurilor și Evanghelia Domnului Isus Hristos. Biserica nu consideră acceptabilă participarea în lupta politică pentru că ea nu își poate permite divizarea societății  printr-un spirit de naționalism, clan și de partid. Spre deosebire de lupta politică, Biserica predică pacea și dialogul constructiv între oamenii ce au viziuni politice diferite. Biserica este chemată pentru a-L prezenta lumii pe Hristos. În relațiile sale cu puterea civilă, Biserica se bazează pe exemplul Său:  „Daţi, dar, cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!”(Mat.22:21) și „Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus. „Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor; dar acum, Împărăţia Mea nu este de aici.” (Ioan 18:36)

În calitate de cetățeni care respectă legea, adventiștii demonstrează loialitate față de autorități și conștiincios servesc țării lor. În cazul în care statul împiedică creștinii a-și urma glasul conștiinței lor și convingerile lor Biserica lasă în dreptul membrilor săi de a acționa în conformitate cu conștiința și principiile lor stabilite în Evanghelie.

Biserica Adventiștilor de Ziua a Șaptea, recunoscând responsabilitatea sa pentru pace, încurajează bisericile creștine și liderii acestora, precum și adepții tuturor religiilor, toți oamenii de bună credință să se alăture lucrării de împăcare.(2Cor.5:17-19) Lucrare creștină de împăcare contribuie la restaurarea demnității umane, egalității și unității prin harul Domnului, datorită căreia oamenii se văd unii pe alții în calitate de membri ai familiei lui Dumnezeu. Adventiștii de ziua a șaptea contibuie prin propriul aport la cauza păcii, promovînd construirea de poduri, care lucrează pentru stabilirea păcii și a dreptății universale. Biserca AZȘ invită poporul lui Dumnezeu din toate țările să se roage pentru pace. Ea cheamă pe toți credincioșii în Creatorul și Dătătorul de viață, pe toți oamenii de bunăvoință să ofere, cît le stă în putere, ajutor pentru stabilirea păcii și frățietății și a înțelegerii între oameni de diferite naționalități, credințe și opinii politice.

Facem apel la toți membrii și slujitorii bisericii să se abțină de la participarea activă în cadrul discursurilor politice și acțiunilor care ar putea provoca o tensionare.

Invităm toți oamenii de bunăvoință să ni se alăture pentru poziția de menținere a păcii prin rugăciuni neîncetate pentru rezolvarea pașnică a tuturor conflictelor, precum și pentru a crea o atmosferă de fraternitate și de cooperare pentru a promova înțelegerea diferitelor culturi, sisteme ideologice de a construi relații bune între oameni de toate rasele, naționalitățile, religii și convingeri politice.

Aceasta este poziția oficială a Bisericii. Toate celelalte declarații care au loc în mass-media în afara Bisericii oficiale ar trebui să fie văzută ca reflectând opiniile personale ale persoanelor fizice.

Prezenta declarație a fost semnată de liderii:

Diviziunii Euro – Asia
Președinte — Guillermo Biaggi
Secretarul executiv — Vladimir Krupskii
Trezorier — Brent Berdic

Uniunea Rusiei de Vest

Președinte — Igori Krasilnicov

Uniunea Misiunii Îndepărtate de Est

Președinte — Vladimir Romanov

Uniunea Misiunii Rusiei de Est

Președinte — Jan Taraniuk

Uniunea Misiunii Caucaziene
Președinte — Nicolai Cekelek

Uniunea de Conferințe din Ucraina

Președinte — Victor Alexeenco

Uniunea Bisericilor din Belorusia
Президент — Moisei Ostrovskii

Uniunea de Conferințe din Rep. Moldova
Președinte — Andrei Moldovanu

Uniunea Misiunii Transcaucaziene
Președinte — Alexandr Șvarț

Uniunea Misunii de Sud

Președinte — Rubin Ott

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.