"La început Dumnezeu…" - Investirea copiilor Bisericii din Telenești în familia Licuricilor

DSC_0466 (Копировать)
Și toate începuturile – înainte să fi existat cartea Genezei, a Scripturii, a omului pe acest pământ – își au ființa în EL. Chiar și primăvara în Telenești a început cu Dumnezeu. Ziua de 1 martie 2014, pentru membrii Bisericii din Telenești, este una de neuitat. Și dacă de obicei serviciile divine sunt înfrumusețate cu cântări și rugăciuni, cu Psalmi, cuvântari și cercetarea Scripturii, atunci cu atât mai frumos arată aceste lucruri atunci când, copiii împreună cu părinții, își consacră viața lui Dumnezeu ca să slujească.

Pastorul Bisericii locale din Telenești,  Sergiu Tarlev, împreună cu fratele și prietenul tuturor copiilor, Ghenadie Danielescu, responsabil în cadrul Bisericii AZȘ pentru Departamentul Copii, care include și programul de Licurici, au organizat festivitatea de investire a copiilor. La activitate s-au alăturat toți membrii Bisericii, iar la sfârșit, a fost organizată o masă frățească pentru continuarea bucuriei de azi. De ce o investire în cadrul programului Licurici este atât de importantă? Cum vede Dumnezeu aceste lucruri și care este viziunea ta? Să recapitulăm:

Nouă copii consacrați împreună cu părinții și bunicii lor în programul Licurici înseamnă nouă istorii de succes, înseamnă o biserică vie, înseamnă o lucrare binecuvântată, înseamnă o predicare eficientă, înseamnă un nou început. Și asta nu e tot. Cel mai important lucru, cel mai semnificativ moment al festivității de azi e finalul: nouă promisiuni pentru veșnicie. E cel mai important lucru pe care îl poate face un Om pentru un om, un Părinte pentru un copil – promisiunea că va face totul pentru mântuirea lui. Ce înseamnă acest lucru? Reflectarea calităților lui Dumnezeu, a caracterului Său, pentru că “viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu”. (Ioan.17:3) Copiii îl cunosc pe Dumnezeu prin intermediul părinților.

Celor care citesc acest articol le dorim un singur lucru: să vă binecuvânteze Dumnezeu cu ocazia de a participa la o astfel de investire, poate chiar în rolul de copil sau părinte. Lui Ghenadie Danilescu îi dorim să crească tot mai mult ca să aibă parte de investirea pe care o așteptăm de la Isus, când cei credincioși vor primi coroane de slavă din mâinile lui Isus Hristos. Bisericii din Moldova îi dorim cât mai multe suflete câștigate pentru cer.

Arteom Florea, com. Teleneşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.