Salvati familia Garabadjiu!!!

O vorbă din popor spune că un necaz nu vine niciodată singur. Acest lucru îl poate confirma familia Garabadjiu din Republica Moldova. Necazurile au început 24 de ani în urmă, când Ion s-a deplasat în oraşul Bender cu o maşină de ocazie. La un moment dat, şoferul, fiind în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil. În urma accidentului, şoferul a rămas nevătămat, dar Ion a suferit diverse traumatisme, fracturi de coloană şi de bazin… (video)
Prima perioadă de reabilitate a durat aproape cinci ani, timp în care structura osoasă a coloanei trebuia să se restabilească. A fost o perioadă decisivă pentru sănătatea lui Ion… (video)
Ion este convins că doar prin puterea lui Dumnezeu a putut supravieţui unui asemenea accident. Fiind internat la centrul de neurochirurgie din Chişinău, a cunoscut şapte pacienţi, unii cu fracturi similare, care nu au supravieţuit.
Ion a depăşit perioada critică în mare parte datorită soţiei. Galina s-a căsătorit cu el, când era deja imobilizat la pat, dovedind astfel un spirit de abnegaţie şi sacrificiu şi ghidându-se după un singur principiu… (video)
La început i-a fost foarte greu. Suferinţa, greutăţile şi încercările au fost şi sunt un “partener” nedorit în viaţa ei. Pe măsură ce depăşea unele greutăţi, veneau altele şi mai cumplite. Necazurile au continuat cu moartea subită a fratelui lui Ion, care era un ajutor permanent în ce priveşte îngrijirea soţului… (video)
După cinci ani de la accident, familia Garabadjiu trăieşte o altă tragedie. În timp ce se aflau la tratament în Ucraina, un incendiu devastator le mistuie casa în care locuiau… (video)
Banii care trebuia să fie împrumutaţi pentru o intervenţie chirurgicală, au mers la construcţia unei alte case, pentru că incendiul a făcut imposibilă reconstrucţia locuinţei vechi… (video)
Necazul a marcat şi viaţa copiilor, Ion şi Inesa. Deja în primii ani de viaţă, băiatul a suferit câteva intervenţii chirurgicale… (video)
Totuşi furtunile vieţii nu i-au doborât, ci din contra i-au întărit şi mai mult şi i-au apropiat unul altul, astfel încât să fie o familie unită şi puternică… (video)
Chiar dacă tatăl ei e puţin diferit de alţi taţi, Inesa este fericită că are părinţi… (video)
Atmosfera de iubire, înţelegere şi ajutor reciproc necondiţionat din familie au marcat chiar şi dorinţele pe care Inesa le are cu privire la viaţa ei personală… (video)
După cinci ani de reabilitare prin asistenţă medicală şi exerciţii fizice specializate, Ion nu a avut mijloacele financiare necesare pentru un tratament într-o instituţie medicală din străinătate. Trăiau la limita sărăciei, iar Galina de una singură nu reuşea să acopere toate nevoile familiei… (video)
Chiar dacă le-a fost mereu greu, au continuat să trăiască, să lupte, să iubească şi să aibă speranţă că într-o zi Dumnezeu îi va binecuvânta. Cum spunea un autor necunoscut: “Consideraţi întristările voastre ca fiind umbrele binecuvăntărilor care vor veni.” O umbră a binecuvântărilor pentru Ion Garabadjiu parcă se întrezăreşte. Recent, prin intermediul fraţilor de credinţă din comunitatea adventistă locală, Ion şi Galina au aflat despre existenţa unui centru de neurochirurgie în Israel care tratează consecinţele traumei coloanei vertebrale cu paraplegie inferioară.
După ce au examinat rezultatele investigaţiilor prin rezonanţă magnetică, specialiştii de la centrul ruso-israelian de neurochirurgie Ihilov Israel, au spus că sunt gata să-l opereze pe Ion… (video)
Familia Garabadjiu nu dispune de aceste mijloace pentru tratament, dar Ion este încrezut că aceste mijloace se vor găsi, dacă va fi voia lui Dumnezeu. A avut prea multe experienţe cu El şi a văzut cum Cel Prea Înalt i-a răspuns la rugăciunile lui umile. Aceste răspunsuri i-au întărit mereu convingerea şi speranţa că providenţa divină va împlini într-o zi imposibilul în viaţa lui: minunea de a se ridica şi de a umbla pe propriile picioare.

Restul depinde de Dumnezeu şi de fiecare dintre noi. Da, banii şi aurul sunt ale lui Dumnezeu, dar mai ştim că le sunt încredinţate oamenilor pentru administrare eficientă şi pentru ajutorarea celor în nevoie, printre care se numără şi Ion Garabadjiu. Dacă doriţi să ajutaţi această familie puteţi efectua transferuri băneşti pe următoarele conturi:

Republica Moldova
BC Moldova Agroindbank S.A., Filiala Cimişlia
Cont în Euro – MD03AG – cont 000000022522257674
Cont în dolari SUA – MD73A – cont 000000022522257675

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.