„Adevărul care asigură speranţa” pentru satul Goteşti

În perioada 31.01.2014 –  08.02.2014 în comunitatea AZȘ din s. Gotești, s-a desfașurat campania de evanghelizare cu genericul ,,Adevărul care asigură speranța”. Campania s-a desfășurat atât în incinta bisericii locale, cât și în casa unor frați de credință, având în vedere faptul că satul Gotești este un sat foarte întins. Ca oaspete și vorbitor, l-am avut pe fratele Adrian Ștefaniță, student în anul IV la ITA Cernica.

Adrian Ştefăniţă ne-a pregătit  teme foarte interesante și pe înțelesul tuturor. Pe parcursul întâlnirilor s-a vorbit despre rugăciune, Sabat, suferință, învierea morților, a Doua venire. În fiecare seară se cânta imnul „Așteptând marea zi” și apoi se continua cu un imn nou, care se invăța cu ajutorul fratelui Adrian. Oaspeții care au venit la aceste întâlniri au fost impresionați de mesajul care li s-a transmis, și s-au adresat cu cererea de a ne ruga pentru ei. Fratele Adrian nu i-a trecut cu vederea pe copii și a fost foarte atent cu ei. Copiii s-au împrietenit foarte repede cu Adrian, încât la finalul întâlnirilor nu mai doreau să se despartă de el. Vorbitorul i-a învățat cântece și jocuri prin intermediul cărora le-a cucerit inimile pentru Domnul. De asemenea, în cursul zilei de joi el a mers în vizite prin sat, prezentându-le locuitorilor solia unui stil de viață sănătos. Tot în timpul campaniei de evanghelizare, Biserica a facut o strângere de alimente și bani, și s-au făcut pachete pentru cei nevoiași, care au fost oferite și de fratele Adrian.

Într-o  seară pe când fratele evanghelist mergea spre locul de întâlnire, dinspre curtea casei pe lângă care trecea s-a auzit un strigăt după ajutor. Fratele Adrian fără ca să stea mult pe gânduri s-a oferit să ajute un om bătrân, care a alunecat chiar lângă pragul ușii și nu se mai putea ridica. Împreună cu un frate de credință l-a ridicat pe bătrânel și l-a dus în casă, apoi a fost chemată ambulanța.

Ne-au rămas amintiri frumoase despre fratele Adi, și chiar îi simțim lipsa. Vom fi foarte bucuroși să-l mai găzduim. Dânsul ne-a spus că i-a placut foarte mult în Moldova  și că dacă va mai avea ocazia se va reîntoarce. A lăsat impresii foarte bune celor care l-au ascultat, și la finalul întâlnirilor patru persoane și-au exprimat dorința de a se boteza.

Departamentul Comunicaţii, com. Goteşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.