"Trăind..." - Campania de evanghelizare pentru tinerii din or. Chişinău

1904000_238475746331643_250533066_n (Копировать)
“Trăind…” e titlul pogramului de evanghelizare care a avut loc în perioada 31 Ianuarie – 8 Februarie în încinta bisericii AZȘ „Renaștere”. Tinerii știu foarte bine despre ce este vorba deoarece programul acesta a fost adoptat special pentru tineri și cu tineri. Tinerii din diferite biserici din Chișinău au fost activ implicați în organizarea și realizarea programului în ceea ce privește muzica, prezentări introductive la subiectul serii, responsabilităţile  diaconilor și alte.  Fiecare seară pastorul Benjamin Stan – capelanul Institutului Teologic Adventist din Cernica, România, prezenta diferite subiecte din  viața noastră creștină, care ne ajută  să devenim mai aproape de Dumnezeu, experimentând o viață cu Isus.

În cadrul programului acesta a fost şi ceva deosebit,  și anume – fiecare întâlnire și tema a fost asociată cu o culoare din paleta culorilor, pe care a creat-o Dumnezeu. Cum ar fi viața noastră, dacă ar fi existat doar culoarea neagră, reprezentând griji, poveri, frică, singurătate, etc. Și fiecare seara am văzut cum Tatăl nostru ceresc se implică în viața noastră aducând sens și culoare, care înlocuieste tot ce e negativ și  întunecat. Noi am experimentat cum se transformă viața noastră Trăind sub grija Sa, Trăind pacea Sa, harul Său,  Trăind liber prin El, Trăind bucuria Sa, dragostea Sa, puterea Sa, rugăciunea Sa și speranța Sa…

În fiecare seară sala a fost decorată cu simboluri de culoare dată, asociindu-se  cu tema prezentării și la sfârșit fiecare primea câte un bilețel colorat cu tema întâlnirii și verset de bază, dar partea detașabilă a bilețelului lipeam pe panoul cu pătrățele albe. În așa mod noi am colorat împreună zi de zi panoul nostru, simbolizând viața noastră, care s-a îmbogățit cu făgăduințele lui Dumnezeu trăite în viețile noastre. A fost o bucurie mare să vedem o sală plină de membrii bisericii, vizitatori și mai ales de tineretul poporului lui Dumnezeu zi de zi. Cred că o realizare cea mai mare a fost ca tineretul bisericilor din Chișinău s-a implicat activ participând în programul „Trăind”, unii pe scenă, unii în sală, alții și pe facebook, urmărind actualizări (update) în fiecare zi.

Dar nu vrem să ne oprim numai la aceasta, deoarece paleta lui Dumnezeu este nelimitată și haideți să descoperim mai multe culori, laturi a caracterului Lui și să împărtășim cu alții. Haideți să nu permitem ca focul aprins să se stingă și să încurajăm unii pe alții  să ne apropiem de Dumnezeu!

Tineretul or. Chişinău

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.