O viaţă transformată

Rezultatul redeşteptării nu este neapărat un simţământ cald, de apropriere de Domnul, ci este schimbarea vieţii. Au existat situaţii în care scriitorii Bibliei s-au simţit foarte aproape de Domnul, dar şi situaţii în care s-au simţit foarte departe de El. Au existat ocazii în care au plutit de fericire şi s-au desfătat cu prezenţa Sa, dar şi ocazii în care nu au simţit prezenţa Sa nicidecum.

Rezultatul redeşteptării nu este neapărat un sentiment pozitiv, ci o viaţă trăită altfel. Nu sentimentele sunt roadele redeşteptării, ci ascultarea. Ideea aceasta reiese clar din viaţa ucenicilor de după Cincizecime.

1. Studiază comportamentul lui Petru înainte de răstignire, după înviere şi după Cincizecime. Ce poţi observa? În ce mod s-au schimbat atitudinile sale după aceste mari evenimente?

Matei 26:69-74 – Comportamentul lui Petru înainte de răstignire

Ioan 21:15-19 – Comportamentul lui Petru după înviere

Faptele 5:28-32 – Comportamentul lui Petru după Cincizecime

Revărsarea Duhului Sfânt în Ziua Cincizecimii a produs schimbări foarte mari în viaţa lui Petru, transformându-l dintr-un credincios slab şi şovăitor într-un ucenic plin de credinţă şi ascultător, dintr-un om nesăbuit, cunoscut pentru promisiunile lui deşarte, într-un bărbat plin de credinţă, de curaj şi de zel misionar. Experienţa sa ne arată ce poate face Duhul Sfânt pentru cel care I se predă Domnului cu credinţă şi supunere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.