O poveste triumfătoare de Ziua Mondială a Autismului

trevor_pacelli_400 (Копировать)
De Ziua Mondială a Autismului, pe 2 aprilie, mai mult de 7.000 de vestigii și clădiri din 90 de țări au fost îmbrăcate în lumină albastră pentru a atrage atenția la această problemă. Printre ele s-au enumerat și partea canadiană a Cascadei Niagara, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, primăria din Dublin, Turnul de Nord din Seul și multe altele.Cu ocazia acestei zile, CNNpublică un articol scris de către un tânăr de 20 de ani, care a fost dianosticat cu autism încă de la cinci ani, dar care are printre cele mai mari note și a fost acceptat deja la cinci universități.

„Au existat momente în care credeam că nu o să reușesc. Dar din fericire am reușit să trec peste multe provocări, să îmi iau carnetul de conducere, să îmi fac prieteni, să mă mut într-o casă nouă, să încep facultatea, să scriu o carte,” scrie Trevor Pacelli, autor al cărții „Six-Word Lessons on Growing Up Autistic” .

Nu ar fi reușit niciodată să facă toate aceste lucruri de unul singur. De fapt cele mai multe greșeli le-a făcut atunci când s-a bazat pe propria lui putere de înțelegere. Apelând la alte resurse, la părinți, profesori și colegi, a reușit să obțină învățăturile necesare pentru a-și atinge obiectivele.

Cea mai grea sarcină pentru el a fost să își facă prieteni. Aproape 90% din copilărie a petrecut-o singur pentru că nu știa cum să interacționeze cu oamenii și nici nu a întâlnit prea multe persoane care să îl accepte și să îl înțeleagă, dar care să nu profite de dizabilitatea lui. Înaintând în vârstă și întâlnind mai multe tipuri de oameni la școală, a învățat ce înseamnă prietenia adevărată.

Un lucru care l-a ajutat cu interacțiunile sociale, dar mai ales în privința responsabilităților și a leadershipului a fost să fie liderul unui grup de 12 băieți, în cadrul bisericii pe care o frecventează și să ajute la organizarea evenimentelor din cadrul acesteia.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/O-poveste-triumfatoare-de-Ziua-Mondiala-a-Autismului-9355.html

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.