Arhiva

Biserica Catolică cere respectarea duminicii

marţi, 25 decembrie 2012

intelligentshopwindow_400

Biserica Romano-Catolică, sindicatele muncitoreşti şi asociaţiile de întreprinderi mici şi-au unit forţele pentru a opune rezistenţă propunerii prim-ministrului italian Mario Monti care doreşte funcţionarea magazinelor duminica.

Iniţiativa legislativă a primului ministru vizează încurajarea creşterii economice, însă grupurile tradiţionaliste militează pentru păstrarea liberă a duminicii.

Luna trecută o asociaţie a patronilor italieni a demarat, cu sprijinul Conferinţei Naţionale a Episcopilor Catolici, o campanie pentru strângerea a 50.000 de semnături pentru menţinerea duminicii ca o zi cu magazinele închise.

„Consensul din spatele opoziţiei generalizate faţă de deschiderea magazinelor duminica arată a avea săptămânal o zi comună de odihnă este spre beneficiul tuturor, nu doar al credincioşilor,” a declarat Luca Diotallevi, sociolog catolic şi consilier pe lângă Conferinţa Episcopilor, citat de Religion News.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Biserica-Catolica-cere-respectarea-duminicii-8367.html

Share with:


0 Comments

Știri

Lacrimi de bucurie în Biserica Adventistă din Sîngerei și Cupcini hqdefault

Experiența nașterii din nou este unică pentru fiecare persoană în parte, iar simțămintele pe care le trăiesc cei care fac [...]

Mini-concert la Chișinău fc483dab09e132e3af2df5d4e15a2156a947b4a9fee73f19b3cef69aae47bfee

   [...]

„Orășelul copiilor” la Ciuciuleni SAM_3902

Cu ocazia Zilei Satului Ciuciuleni din raionul Hîncesti în colaborare cu primăria  satului și „Clubul de Exploratori” al[...]