Arhiva

Biserica Catolică cere respectarea duminicii

marţi, 25 decembrie 2012

intelligentshopwindow_400

Biserica Romano-Catolică, sindicatele muncitoreşti şi asociaţiile de întreprinderi mici şi-au unit forţele pentru a opune rezistenţă propunerii prim-ministrului italian Mario Monti care doreşte funcţionarea magazinelor duminica.

Iniţiativa legislativă a primului ministru vizează încurajarea creşterii economice, însă grupurile tradiţionaliste militează pentru păstrarea liberă a duminicii.

Luna trecută o asociaţie a patronilor italieni a demarat, cu sprijinul Conferinţei Naţionale a Episcopilor Catolici, o campanie pentru strângerea a 50.000 de semnături pentru menţinerea duminicii ca o zi cu magazinele închise.

„Consensul din spatele opoziţiei generalizate faţă de deschiderea magazinelor duminica arată a avea săptămânal o zi comună de odihnă este spre beneficiul tuturor, nu doar al credincioşilor,” a declarat Luca Diotallevi, sociolog catolic şi consilier pe lângă Conferinţa Episcopilor, citat de Religion News.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Biserica-Catolica-cere-respectarea-duminicii-8367.html

Share with:


0 Comments

Știri

Expo Sănătate în cartierul Ciocana din Chișinau

În cursul zilei de 30.07.2016, pe aleea Mircea cel Bătrîn din cartierul Ciocana, Chișinău a fost organizată activitatea „E[...]

Să ne bucurăm de libertate sau să lucram în timp de libertate?

Deși vizita pastorului Nelu Burcea Director Asociat al Departamentului de Relații Oficiale și Libertate Religioasă în cadrul [...]